Харчування спортсмена взимку: що важливо додати в щоденний раціон

22 груд.
2017
Харчування спортсмена взимку: що важливо додати в щоденний раціон

В зимовий період нашому організму необхідно підтримувати імунітет, забезпечувати правильний теплообмін і не допускати зневоднення клітин. Імунна система взимку слабшає, змінюється і обмін речовин.

Мирослава Ульяніна, консультант з харчування і фітнес-тренер, поділилася рекомендаціями щодо складання щоденного раціону харчування, які продукти необхідно додати, щоб не хворіти і завжди бути бадьорою і енергійною людиною.

"Поради щодо харчування в холодну пору року! Об'єктивна реальність середньостатистичного українця взимку: менше енергії, більше перебування в приміщенні, менше руху, раціон без вітамінів, регулярне бажання зігрітися", - пише Ульяніна.

Щоб виправити ситуацію, фітнес-тренер радить українцям акцентуватися на:

  • щоденній фізичній активності,
  • дві години в день бути на свіжому повітрі, а також
  • контролювати кількість сну.

Що необхідно додати в меню?

  1. Грубу рослинну клітковину - овочі та зелень - не менше 50% кожного прийому їжі.
  2. Сезонні локальні овочі, багаті на фітонциди (капуста - біла, синя, кучерява, пекінська, брокколі, савойська), редька, буряк, топінамбур.
  3. Кислі фрукти (цитрусові, ківі, журавлина).
  4. Авокадо, нерафіновані рослинні олії, до 40-50 г горіхів в день ("хороші" жири (ліпіди) - це захисна терморегуляційна і енергетична функції).

Джерело: Styler

Читайте також:
Готуємося до свят: фітнес-тренер розповіла українцям, як не переїдати під час застілля
Скільки калорій спалюють різні види фітнесу