У Києві вшанували лауреатів "Спортивного сузір'я України" 2017 року

22 груд.
2017

21 грудня 2017 р. у "Холі чемпіонів" НСК "Олімпійський", відбулася урочиста церемонія нагородження кращих вітчизняних спортсменів та тренерів 2017-го "Спортивне сузір'я України".

У щорічній традиційній спортивній акції взяли участь кращі вітчизняні спортсмени - олімпійці, паралімпійці, дефлімпійці, переможці та призери Всесвітніх ігор, чемпіонатів світу, Європи та їх тренери, спортивна громадськість, ветерани спорту, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

Нагороди переможцям вручали віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент Федерації біатлону Володимир Бринзак, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

"У нинішній непростій ситуації, пов'язаною зі збройною агресією Росії проти нашої країни, економічними та політичними труднощами, Україна мала у 2017 році й приємні, незабутні моменти, що приносили радість людям. Це, безперечно, перемоги вітчизняних атлетів на престижних міжнародних змаганнях. Хочу від імені українського уряду подякувати за це нашим зіркам спорту. Ми будемо робити все, щоб підтримувати спортивну галузь і, безперечно, збільшувати її фінансування", - наголосив у своєму вітальному слові В'ячеслав Кириленко.

Ігор Жданов, у свою чергу, повідомив, що за останніми даними, нинішнього року українці здобули на спортивних аренах світу 3 тисячі 900 медалей. І, за його словами, на наступний 2018 рік держава має значно збільшити кошти на розвиток спортивної інфраструктури - з 370 млн грн до 600 млн.

Цього року визначали лауреатів у номінаціях "За відданість справі", "Найкращий рух, інтегрований у спорт для всіх", "Найкращий організатор спортивного заходу-2017", "Команда року", "Тренер сильних духом", "Чемпіон 2017 року" та "Світове визнання". В останній номінації В'ячеслав Кириленко вручив нагороди Ларисі Соловйовій та Юлії Левченко (нагороду Ю.Левченко передали її тренеру).

Лариса Соловйова - перша в історії чотириразова чемпіонка Всесвітніх ігор з пауерліфтингу. Раніше такий результат не підкорювався нікому. Окрім Вроцлава 2017, Лариса перемагала в Дуйсбургу 2015, Калі 2013, Гаосюні 2009.

Легкоатлетка Юлія Левченко - срібна призерка чемпіонату світу-2017 в стрибках у висоту, володарка національного рекорду серед юніорів. У лютому нинышнього року посіла першу сходинку на міжнародних змаганнях Banskobystrickа latka (Банська Бистриця, Словаччина). На лондонському чемпіонаті світу-2017 виборола срібну нагороду, покращивши особисте досягнення до 2,01 метра.

Джерело: UkrInform

Читайте також:
Топ-10 досягнень українського спорту в 2017 році
427 національних рекордів - встановили українці в 2017 році