6 правил для початку занять фітнесом

Tweet
23 трав.
2017

Якщо ви мрієте про струнку фігуру, підтягнутий прес і відмінний загальний тонус, тоді вам прямий шлях у спортзал. При цьому слід дізнатися кілька основних правил для занять фітнесом.

Правило перше. Займайтеся в спеціальному одязі і взутті. Найголовніше, на що потрібно звернути увагу при виборі спортивного екіпірування, щоб воно була максимально комфортним, не заважало вашим рухам, було міцним і зшитим з «дихаючої» тканини.

Ви тільки уявіть незручну ситуацію, коли ви в мініатюрних шортиках, почнете присідати або піднімати вагу на тренажері, а раптом вони почнуть тріщати по швах, або ще куди гірше, немислимо сповзати. Всілякі складочки, застібки, клепки та інші елементи декору, доречні для вечірки, а під час занять, навіть найпростішою блискавкою нескладно зачепитися за обладнання, а красиві складки можуть натирати і заважати.

Що стосується взуття, то ми радимо задуматися над цим питанням після того, коли ви вже визначитеся з вибором тренувань. На аеробіку, степ та у тренажерний зал слід приходити в кросівках, спеціально призначених для залу. Всі танцювальні уроки зазвичай проводять в туфлях. А займатися стрейчингом, пілатесом і йогою краще босоніж. 

Правило друге. До вибору тренера поставтеся серйозно. Для початку, радимо вам відвідати заняття у кількох тренерів, і потім вибрати «кращого». Адже тренування з тим до кого ставишся з симпатією, значно ефективніше і приємніше, ніж проводити час з тим хто вас дратує. А його професійні навички та погляди на здоровий спосіб життя, повинні стати вашими власними, рано чи пізно. З тренером близьким вам по духу, простіше займатися і до досягнення мети рукою подати.

Правило третє. Не запізнюйтесь на заняття. Це стосується тих, хто відвідує групові тренування. І якщо ви запізнилися, чекати вас ніхто не буде, адже розклад клубу складено так, що тренування йдуть одне за одним, тому очікування тих, хто запізнився неможливо. Крім того, перші 15-20 хвилин йдуть на розминку, яка розігріває і готує все тіло, до силових навантажень.

Між іншим, хороший тренер не пустить вас в зал, якщо ви пропустите цей етап заняття, адже навантажуючи нерозігріте тіло, вам загрожують розтягнення. Тому, якщо пунктуальність не ваш коник, доведеться вам його розвивати.

Правило четверте. Не можна переривати тренування. Якщо ви відчули себе погано, тільки в цьому випадку вам дозволяється залишити зал. Можливо вам не підходить таке навантаження, тоді зверніться до тренера і опишіть свій стан. Іноді, особливо новачки, коли починають плутатися в рухах, різко припиняють їх виконання. Варто відзначити, що тренування побудовані так, що зупинятися або зменшувати темп, потрібно тільки слідом за інструктором. Така позапланова зупинка може призвести навіть до серцевого нападу. Тому якщо ви втомилися, у вас не виходить відтворити так добре, як тренер, спробуйте виконати даний рух частково, тільки руками або ногами, якщо зовсім важко – просто маршируйте під музику, але ні в якому разі не стійте на місці.

Правило п'яте. Без води не варто тренуватися. Запам'ятайте! На уроках фітнесу можна і потрібно пити! Тому що організм втрачає велику кількість рідини, а її треба заповнювати, інакше це загрожує зневодненням. Досвідчений тренер, протягом усього заняття, дає час попити води – лише кілька ковтків. Саме води, а не соку, зеленого чаю або тим більше лимонаду. Максимум, що ви можете собі дозволити, це кілька крапель лимона.

Правило шосте. Прийміть душ після тренування. Душ приймати обов'язково, і неважливо що ви живете недалеко і доберетеся до будинку через 10 хвилин. Вся справа в тому, що під впливом навантажень у людини починається процес посиленого потовиділення і разом з частинками поту на шкірі залишається пил , що закупорює пори, а звідси роздратування і всілякі прищі. Тому якщо ви хочете, щоб ваша шкіра була чистою і красивою, приймайте душ після тренування.

Джерело: Lady Health

Читайте також: 

П'ять ознак неефективного тренування: поради фітнес-експерта

6 способів, як змусити себе повернутися в спортзал