Який спорт найкраще обрати для власної дитини

Tweet
24 січ.
2019

Мабуть, всі батьки хочуть бачити свою дитину здоровою та щасливою.

Саме тому вони задумуються про те, щоб залучати своє чадо до спорту. Але часто буває так, що сам малюк не може визначитися з тим, чим саме він найбільше хоче займатися. Футбол, баскетбол, волейбол чи теніс, але ж є ще десятки видів спорту, тоді як його обрати? Найкращим варіантом буде віддати свою дитину на фітнес. Це не якийсь окремий вид спорту, зате такі заняття допоможуть розвивати одразу кілька талантів хлопчика чи дівчинки, а також хоча б на трохи відверне увагу юного покоління від комп'ютерів, планшетів та інших гаджетів.

Які ж плюси фітнесу для дітей? Найперше, це допоможе дитині підтримувати достатню фізичну активність для того, щоб м'язи працювали, адже не секрет, що малюки сьогодні переважно ведуть сидяче життя. Ще один плюс полягає у тому, що таким чином діти будуть постійно спілкуватися зі своїми однолітками, а отже отримають відчуття колективу, а також спільної роботи та вміння комунікувати у групі. Звісно, дуже важливі також кваліфіковані та уважні тренери, котрі допоможуть вашим дітям у всьому. 

Фітнес також приносить значну користь фізичному здоров'ю. Завдяки такому виду занять зміцнюється опорно-рухова система дитини, а хребет стає значно стійкішим до всіляких зовнішніх впливів. Фізична активність зможе попередити розвиток плоскостопості, значно покращити імунну систему людини і привести до ладу обмін речовин. Важливим фактором також є збільшення стійкості до стресу, адже так діти вчаться бути психологічно витривалими. Не варто забувати і про прихильність до здорового способу життя, адже якщо дитині сподобається, то вона і надалі буде мати бажання займатися спортом.

Мабуть, у багатьох батьків виникло запитання щодо того, коли ж можна віддавати свою дитину на фітнес. Так от, групи працюють для дітей, котрим вже виповнилося три роки. Максимальний вік для дитячого фітнесу - це шістнадцять років, а вже потім можна переходити у дорослі групи. Потрібно підкреслити, що для хороших результатів малюку потрібно відвідувати тренування тричі на тиждень. Звісно, дітям доволі важко довго фокусувати свою увагу на чомусь, тому тривалість занять не перевищує 55 хвилин. Зважаючи на те, що маленьким діткам цікаво гратися, досвідчені тренери намагаються всі вправи подавати у якості гри, що позитивно сприймається хлопчиками та дівчатками.

Джерело: Sportanalytic.com 

Читайте також:

Гра на публіку: як вам можуть нашкодити фітнес-тренери з Instagram

Як харчування та фітнес впливають на міцність кісток